החנות של מרש
03-6342807
100% סוביניון בלאן משני כרמים בתת האיזור AWATERE VALLEY במרלבורו.רמת אלכוהול של 13.4% וסוכר שיורי של 1.4 גרם לליטר מעניקים לנו יין יבש ורענן מסדרת העמקים של היקב. הפרי נבצר מיכנית באמצע אפריל בשעות הלילה והועבר לסחיטה מהירה תוך מגע מינימלי עם הקליפות ולאחר מכן להתססה במיכלי פלדת אל חלד.צבע קרא עוד ◄
100% סוביניון בלאן משני כרמים הממוקמים בתת האיזור KEKERENGU COAST. הפרי נבצר בשלושה תאריכים מאמצע אפריל ועד סופו. הבציר הממוכן נעשה בשעות הלילה. מיצי התירוש שנסחטו בעדינות עברו להתססה במיכלי פלדת אל חלד תוך שימוש מינימלי בשמרי יין ניטרליים שיאפשרו לתכונות הפרי המובחנות להשאר דומיננטיים.היין קרא עוד ◄
100% פינו גרי מכרם יחיד שנקרא "אואזיס הקטנה" בתת האיזור AWATERE VALLEY במרלבורו. הענבים נבצרו ידנית באפריל 2008. הפרי הותסס במלואו ע"ב שמרים מקומיים בחביות אלון צרפתי ועבר הבגרה של 16 חודשים.ליין צבע זהוב וניחוחות של וניל, נוגט ואפרסק לבן. בחיך מתקבל עושר מורכב של שכבות פרי, רמזים דקים לשמרים קרא עוד ◄
התווית ה"שנייה" מבית היוצר של היינן סיימון ווגהורן מיקב אסטרולב, זוכה סדרתי במדליות זהב. סוביניון-בלאן ניו-זילנדי מאזור מרלבורו, שנקרא על שם אצה שגדלה על סלעי החוף באזור. ליין צבע קש בהיר עם גוונים של צהוב וירוק, ארומות וטעמים חזקים של גויאבות ופסיפלורה מלווים בקליפות הדרים שפורצים קרא עוד ◄
יקב: אסטרולב | יין: סוביניון בלאן | שנה: 2012
סוביניון בלאן ניו זילנדי של סיימון ווגהורן, זוכה סדרתי במדליות זהב. מקור הענבים במספר כרמים מארבעה מגדלים באזור מרלבורו שבניו זילנד. לאחר אביב חמים, הגיעה עונת הבשלה אידיאלית: חמימה, יבשה וקורטוב גשם. הפרי נבצר בערבים הקרירים שבין סוף מרץ ל-20 באפריל. הגרגרים הופרדו מהשדרות ונסחטו קרא עוד ◄
יקב: אסטרולב | יין: סוביניון בלאן | שנה: 2012
ממסך של 50% גרנאש בלאן, 15% קלארט, 15% בורבולן, 10% ויונייה ו-10% רוסאן. התססה מלולאקטית מלאה, יישון בנפרד של כל זן במשך 6 חודשים על המשקעים וערבוב יומי. ייצור של כ8000 בקבוקים. יין לבן קליל טעים ופריך. ניחוחות של אפרסקים וחבושים וברקע מינרליות מעודנת. יין נהדר לימות הקיץ החמים. קרא עוד ◄
כ100% ריזלינג מעמק עדן שגבוה מעמק ברוסה בכ-200 מטר, משנת בציר (2011) שהייתה מאתגרת בעבור יינות אדומים (בגלל שקע גשום שחלף מעל ברוסה בשיא עונת בציר הענבים האדומים) אך יפה ליינות לבנים. ריזלינג מפרי נבחר, שנבצר ידנית ונסחט במחזור שמפניה שנועד לצמצם מופע פנולים ולשמר חמומציות. המיץ יוצב קרא עוד ◄
שרדונה מדרום אוסטרלי נגיש ומפתה שמתחבב בקלות. מבית היוצר של ג'ון קוואריסה, שעזב קריירה של שני עשורים כיינן בכיר במיטב היקבים, בכדי להגשים חלום: ייצור יין. הענבים נבצרו, ב-13.5 בומה, בלילות סוף חודש מרס . המיץ נסחט וקורר במהירות על מנת לשמר את הטעמים ולייצב את התירוש. לאחר 48 שעות של קרא עוד ◄
יקב: קואריסה | יין: שרדונה
יין לבן זה הוא תערובת רעננה זו של 60% סמיון ו-40% סוביניון בלאן. מכרמים מובחרים בגבעות אדלייד ומעונת בציר משובחת. הענבים נבצרו בחודש מרס, נשמרו לפי החלקות השונות, נמעכו והותססו, ורק הנגר החופשי (של סחיטה קלה) שימש בייצור היין. עונת הבשלה מעולה העניקה ליין חמיצות טבעית רעננה, חדות, ותחושת קרא עוד ◄
יקב: קוואריסה | יין: סמיון וסוביניון בלאן | שנה: 2010
יין זה מגיע מאחוזה הנקראת ע"ש הציפור הנודדת Sandpiper, והוא אחד מששה זנים הגדלים באחוזה זו שנהנית מביקורי הציפור הזו. זן זה גדל בכרם הנקרא Mount Crawford בעמק עדן.הפינו גרי האוסטרלי שונה מזה האירופי ומידת המינרליות והחמיצות שלו מודגשות יותר לצד טעמי פרי קיץ. היין מבציר 2011 מאופיין בניחוחות קרא עוד ◄