Mersch Official Logo 2010

שכחת את הסיסמה?

הרשם

שלום לך, אם הינך חדש/ה ליינות מרש תוכל/י בזמן קצר להרשם


לאתר ולהנות מהנחות, הטבות והזמנות לאירועים מיוחדים.

אילו יינות כיכבו ב"טעימת הזוגות" ב-"בין 281" בתל אביב?



בתאריך המיוחד 21/11/12 נתכנסנו לטעימת 5 "זוגות" של יינות והתעמקנו בשונה ובדומה להם. מי שלא השתתף בחוויה החד פעמית הזו, כנראה החמיץ טעימה ייחודית ושונה לגמרי.... אבל כאן תוכלו לקבל את תקציר הטעימה:


הזוג הראשון, היישר ממרלבורו שבניו זילנד, 2 יינות אסטרולב מסדרת העמקים של היקב "אווטרה ואלי" מול ה"קקרנגו קואסט"




Astrolabe Awatere Valley Sauvignon Blanc 2011

100% סוביניון בלאן משני כרמים בתת האיזורAWATERE VALLEY במרלבורו. רמת אלכוהול של 13.4% וסוכר שיורי של 1.4 גרם לליטר מעניקים לנו יין יבש ורענן מסדרת העמקים של היקב. הפרי נבצר מיכנית באמצע אפריל בשעות הלילה והועבר לסחיטה מהירה תוך מגע מינימלי עם הקליפות ולאחר מכן העבר להתססה במיכלי פלדת אל חלד.צבע היין, קש בהיר. באף עולים ניחוחות של פסיפלורה טרייה, פירות יער, ליים ולמון גראס. בחיך מתקבל יין בעל גוף בינוני עם לימוניות המלווה בתערובת תבלינים מיובשים ושיורת מינרלית הדוקה. היין מוכן לשתייה והוא יתיישן היטב בשנים הקרובות. מומלץ להגישו צונן לצד מנות דגים ופירות ים.




Astrolabe Kekerengu Coast Sauvignon Blanc 2011

100% סוביניון בלאן משני כרמים הממוקמים בתת האיזור KEKERENGU COAST. הפרי נבצר בשלושה תאריכים מאמצע אפריל ועד סופו. הבציר הממוכן נעשה בשעות הלילה. מיצי התירוש שנסחטו בעדינות עברו להתססה במיכלי פלדת אל חלד תוך שימוש מינימלי בשמרי יין ניטרליים שיאפשרו לתכונות הפרי המובחנות להישאר דומיננטיים.היין ברמת אלכוהול של 13% ויבש – ברמת סוכר שיורי של 1.2 גרם לליטר.צבע היין – חציר יבש עם יסודות ירקרקים. ניחוחות של ליים, מנגו, אשכולית, שומר, תה יסמין וטרגון. בחך מתקבל יין בעל גוף בינוני, עשיר ואלגנטי ויחסית ליינות אסטרולב האחרים, מרוסן מעט. בעל פוטנציאל יישון, אך מוכן לשתייה. ילווה מצוין כל מנת פירות ים ודגים.

bin281-1.jpg

הזוג השני, מבית היוצר של מולידוקר המפתיעים - ילד כחול עיניים מול קרנבל האהבה




Mollydooker Blue Eyed Boy Shiraz 2010

100% שירז מכרמים מעורבים במקלארן וייל ובלנגהורן קריק. 16.5% אלכוהול ושהות של שנה בחביות אלון אמריקאיות (70% חדשות ו30% בנות שנה).הילד תכול העיניים על התווית הינו לוק, בנם של שרה וספארקי מרקי.צבע ארגמני כהה וארומות עזות של פירות יער, ליקוריץ ושוקולד. בחיך, טעמי פרי מפתים מלווים בתיבול וקפה. גוף מלא ועומק אינסופי של פרי.מומלץ לאפשר ליין התבגרות של שנה נוספת ולשתותו מ2013 במשך כעשור. ציון 93 אצל רוברט פרקר.




Mollydooker Carnival of Love Shiraz 2010

100% שירז שמיצג את גדולת היקב מאז הבציר הראשון של 2005. היין משקף את תפיסת העולם הייננית של היקב שיין נועד לקרב בין בני אדם. מכרם העלית "גייטווי" שבעמק מקלרן (משם גם מגיע הוולווטגלאב), מגפנים שטופחו בתהליך השקיה-הצמאה מיוחד, שמביא את טעמי הפרי לקיצוניות מוחצנת. התסיסה הראשונית נעשתה בטמפרטורות נמוכות (14 מעלות) וכאשר רמת הסוכר ירדה לכשליש, נסחט התירוש והמיץ התוסס הועבר לחביות לסיום התסיסה ולהבגרה. בגלל המיצוי החזק בתהליך, שהה התירוש על קליפותיו זמן קצר יחסית, ועדיין הצבע והטעמים אדירים. המעבר המוקדם לחביות מאפשר ספיגה טובה של תשומותיהן, וקיצור תהליך ההבגרה (בחודשיים). בתום התסיסה נשאב היין עם תוספת חמצן מהחביות למיכל פלדה, על מנת לפתוח את הטעמים. כאשר היין "נרגע" הוא הוחזר לתסיסה שנייה מלו-לקטית והבגרה ב 100% חביות חדשות מאלון אמריקאי שנבחרו בקפידה. היין בעל גוף (15.5%), פירותי, קטיפתי, מאוזן, ועמוק. ראוי וזקוק לחידרור אגרסיבי לאחר שינוח כמה חודשים עד שנה במרתף. דובדבנים ושזיפים שחורים באף ובחיך. היין חושני, הטאנינים משיים והשיורת ארוכה. מתאים למי שאוהב את עצמו ואת זולתו. עשיר, קטיפתי ומורכב. ציון 95 מרוברט פרקר.

bin281-2.jpg

הזוג השלישי, יינות קלסקי מבציר 2009




Kalleske Shiraz Eduard 2009

שירז קלאסי נוסף מבית היוצר של קלסקי. מבוסס על פרי המגיע משלושה כרמים יחידים בני 49 עד 104 שנים. תהליך הייצור זהה לזה של היוהאן גיאורג וגם הוא מושתת על עבודה ידנית, התססה במיכלים פתוחים והבגרה בחביות בנות 300 ליטר במשך 24 חודשים. גם יין זה לא עבר סינון או הצללה לפני הבקבוק. צבעו של היין מזכיר דיו שחור. הארומות העוצמתיות העולות מן הכוס מזכירות עוגת פירות, שוקולד, ליקוריץ, קינמון ושזיפים שחורים. בחיך מתקבל יין בעל גוף מלא, דחוס, בשל ועשיר. יין מאוזן ורב שכבתי, המלווה בשיורת ארוכה מאוד. היין המתוחכם הזה הינו בעל פוטנציאל יישון ארוך, אך ניתן ליהנות ממנו כבר עתה. כמו כל יינות קלסקי, גם יין זה הינו אורגני וביו דינמי.




Johann Georg 2009 kalleske Shiraz

יין הדגל של יקב קלסקי המושתת על כרם יחיד שניטע ב1875. 100% שירז מגפנים הזוכות לצמיחת פרא בנחלת הכרמים של משפחת קלסקי בברוסה. הכרם מספק כ250 ק"ג לדונם ובסה"כ מיוצרים כ1200 בקבוקים. הפרי הותסס במשך כ9 ימים על קליפותיו ועורבב כפעמיים ביום. היין עצמו לא סונן ולא עבר הצללה ויושן במשך 24 חודשים בחביות אלון אמריקאי וצרפתי בנות 300 ליטר. צבעו סגול שחור. האף גדוש בעירוב של פרי אדום ושחור, סממנים של ניחוחות פריחה ותיבול מעודן. גוף היין מלא והולם בטעמו את הניחוחות המקדימים. הטנינים מעוגלים אך בעלי נוכחות התורמים למורכבות היין. השיורת ארוכה מאוד ומותירה תחושה משיית בפה. שירז קלאסי מהטובים של אוסטרליה המוכן לשתייה כבר עכשיו, אך ניתן לשימור ויישון לפרק זמן ארוך.


המשכנו לעלות עם הזוג הרביעי מבית סטנדיש




The Standish Borne Bollen Shiraz 2009

100% שירז מכרם של משפחת פצ'נר שבעמק עדן. הכרם ניטע ב1976 והוא מושתת על גפנים שנשתלו על שורשיהן המקוריים ולא על ייחורים אמריקאים. גובה הכרם כ336 מטרים מעל גובה פני הים. יין טהור וצלול המפגין שפע של ארומות המעידות על היותו משויך לחלקת טרואר מובחרת וייחודית. לאחר הבציר, מועברים הפרי והתירוש למיכלי בטון או עץ להשרייה בת כ3 ימים שבמהלכה מתחילים להתפתח השמרים הטבעיים שמתסיסים את הפרי. לאחר היעלמות התחמוצת הדו פחמנית והיוותרות האלכוהול בלבד, נמשכת ההתססה בטמפ' מבוקרת במשך שבועיים נוספים עד להיעלמות הסוכר כולו. לאחר מכן מתבצע תהליך הדחיסה והמעיכה. הנוזל מושאר במיכלים לפרק זמן ארוך נוסף הנמשך כ8 חודשים לשם התהוות תהליך התסיסה המאלולקטית באופן טבעי. טרם ההבגרה מוסיפים ליין מעט חומצה גופריתית ואז משאירים את היין למשך למעלה מ30 חודשים לתהליך ההבגרה בחביות. בסיום התהליך היין מבוקבק ללא סינון ו/או הצללה. היין גדוש בניחוחות קסיס, דומדמניות, סיגליות ותבלינים. יין שמזכיר יינות גדולים מחלקו הצפוני של עמק הרון. מוכן לשתייה כבר עכשיו, אך יתיישן היטב בעשור הקרוב.




The Standish Schubert Theorem Shiraz 2009

100% שירז שנאספו מחלקות שונות בכרם שוברט שבמרננגה– ברוסה. הכרם ניטע בשלבים בין השנים 1994- 1999 וגובהו הממוצע מעל פני הים הינו כ280 מטרים. "משפט שוברט" הינו משפט מתימטיה משויך לתחום הנקרא תיאוריית הקשר והוא עוסק בהתרת קשרים וחיבורם שנית באופנים אחרים. ההשלכה על כרם שוברט והאנלוגיה שנעשית כאן הינה ברורה. ניתן לקחת חלקים שונים של גידולי פרי מרחבי הכרם ולחברם יחדיו לכדי קומפוזיציה שגדולה מסכום חלקיה. יומרה? אולי. לאחר הבציר, מועברים הפרי והתירוש למיכלי בטון או עץ להשרייה בת כ3 ימים שבמהלכה מתחילים להתפתח השמרים הטבעיים שמתסיסים את הפרי. לאחר היעלמות התחמוצת הדו פחמנית והוותרות האלכוהול בלבד, נמשכת ההתססה בטמפ' מבוקרת במשך שבועיים נוספים עד להיעלמות הסוכר כולו. לאחר מכן מתבצע תהליך הדחיסה והמעיכה. הנוזל מושאר במיכלים לפרק זמן ארוך נוסף הנמשך כ8 חודשים לשם התהוות תהליך התסיסה המאלולקטית באופן טבעי. טרם ההבגרה מוסיפים ליין מעט חומצה גופריתית ואז משאירים את היין למשך למעלה מ30 חודשים לתהליך ההבגרה בחביות. בסיום התהליך היין מבוקבק ללא סינון ו/או הצללה. ליין ניחוחות של פירות יער גרגריים שחורים בתוספת רמז של קינמון ובשר ציד. אלה מהווים מבוא ליין עמוס ובעל גוף מלא. גם בחייך מתקבלת תחושה אנימלית (שהינה חריגה מאוד ביחס ליינות אוסטרליים). יין שמוגדר ע"י היינן כרץ מרתון למרות היותו מוכן לשתייה כבר עכשיו.

bin281-3.jpg




והזוג האחרון... יינות סמי אודי של היינן פרייזר מקינלי הראויים לתשומת לב מיוחדת

היינן הקפדן בעל האישיות הצבעונית והכובשת רכש את ניסיונו ביקב טורברק ולאחר מכן בחברת היין של דן סטנדיש. היינן המוכשר הזה מבדל עצמו כמעט בכל פיסת עשייה שלו בתחום היין. בקבוקי היין שלו נראים כמו בקבוקי ברנדי ישנים. תוויות הבקבוקים מתחלפות בכל בציר והן דוגמה לתרבות ההיפסטרית. כך למשל, בציר 2008 עוטר בתצלום ממדרכה פריזיאנית ואילו בציר 2010 מהווה אסופה של גלויות הנמכרות בגן החיות של אנדי. פקקי הבקבוקים הינם שעם והקפסולה עשויה שעווה. סוג של אלטרנטיבה חיה ובועטת. גם ליינות שלו, הבאים מבירת השירז העולמית – ברוסה, הוא קורא סירה.מקינלי האמין שהוא צריך לשלוט בכל תהליך ייצור היין, וכיינן החליט שהוא צריך להשתלם גם כמגדל ענבים. לצורך כך עבד כשוליה אצל מספר מגדלי ענבים בברוסה ולבסוף כשהרגיש שהוא בשל לכך, פנה למשפחת הופמן דלוויץ - מוותיקי מגדלי הענבים בתת האיזור EBENEZER שבברוסה – וביקש להדגים על חלקה קטנה אופן גידול אורגני של גפנים. הוא קיבל לרשותו 4 שורות מכרם שניטע ב1995 "רק כדי שיהיה עסוק בימי ראשון". הניסיון צלח ובמהרה הפכו כל 400 הדונמים של הופמן דלוויץ לכרמים אורגניים. המוטיבציה העיקרית של מקינלי היא לייצר יין שאינו נזקק (כמעט) לתיקוני חומצה. לשם כך הוא מוצא עצמו מראשוני הבוצרים בברוסה, כבר בחודש פברואר! מעיכת הענבים נעשית ביקב של סטנדיש ומושתתת על מסורת – מעיכה באמצעות הרגליים והעזרות בכח הכבידה.




0.534 מבציר 2010

סירה המייצג כרם צעיר יחסית בן 826 גפנים, ממנו יוצרו 1488 בקבוקים. 14.2% אלכוהול. 18 חודשי יישון בחביות.




MCM XII מבציר 2010

סירה שנבצר מ372 גפנים זקנות שנטעו בין 1888 ועד 1912, מהם יוצרו 972 בקבוקים. 14.2% אלכוהול. 18 חודשי יישון בחביות.

|

צור קשר

|

אודותינו

|

תקנון

|

כתבות

|

כל הזכויות שמורות © אתר מרש 2015